ÎN CE CONSTĂ

PRACTICA?

Ai absolvit un curs și începi să faci planul pentru perioada de antrenament (aka practicarea noii experize prin voluntariat profesional) și vrei să știi mai multe, nu-i așa? Iată cum o să profesezi ca junior expert în noua expertiză în următoarele 6 luni:
 
 • Lucru de la distanță: Vei lucra în echipe, dar de acasă, online.
 • Numărul de ore pe săptămână este ales de tine, în funcție de timpul disponibil. Important este să contribui cu minim o oră pe săptămână, în afară de participarea la meetingul săptămânal al echipei tale.
 • Ședințele echipei tale: Vei participa la ședintele săptămânale ale echipei de voluntari din care faci parte (timpul alocat întălnirilor pe care le vei avea cu colegii tăi va fi diferit de ora de rezolvarea a task-urilor tale de care vorbeam mai sus). Meetingurile se organizează separat pentru fiecare echipă o dată pe săptămână sau o data la două săptămâni, seara, după program (de obicei de la 17:00 sau 18:00) sau în weekend, dar se pot programa și la alte ore, în funcție de disponibilitatea membrilor fiecărei echipe și de ce stabilesc aceștia împreună). Mediul de întâlnire este cel online, prin conferință video.
 • Comunicarea cu colegii tăi și celelalte echipe din aceeași comunitate: În afară de întălnirile online, vei comunica pe Slack messenger cu membrii echipei în care lucrezi, unde vei putea împărtăși idei sau să te sfătuiești, împreună cu ei.
 • Echipele sunt autonome, adică nu o să îți dea cineva o listă de to-do-uri, ci vei putea alege singur ce îți dorești să faci din ce e nevoie, sub îndrumarea unui senior, sau chiar să creezi tu noi task-uri și proiecte.
 • Modul de lucru va fi următorul:
 1. alegi ce dorești să faci și comunici colegilor în meeting
 2. comunici, de asemenea, până la ce deadline poți să faci (de obicei se stabilesc task-uri pe perioada unei săptămâni, astfel încât să poți, împreună cu colegii tăi, să îl analizezi la următorul meeting)
 3. faci task-ul (care poate fi unul pentru tine singur sau unul care necesită a fie făcut în echipă)
 4. anunți din timp dacă nu mai poți să atingi un deadline
 5. dai un nou deadline sau ceri ajutorul colegilor să îl preia ei dacă e nevoie de rezolvare urgentă
 • Cât înveți, depinde de tine: Învățarea este experiențială - înveți făcând, profesând efectiv alături de colegi - așa că numărul de noi aptitudini pe care ți le însușești și performanțele cu care te vei putea lăuda (în CV sau portofoliu) depinde de implicarea și seriozitatea ta.
 • Angajamentul pe care ți-l iei când intri ca voluntar: Colegii seniori din comunitatea aleasă îți vor fi alături, însă nu vor ”trage de tine” să îți faci task-urile pe care ai promis că le faci. Iar dacă după 2-3 săptămâni, colegii tăi vor observa că nu ai fost activ sau nu ai mai comunicat cu ei, cel mai probabil vor încheia colaborarea cu tine ca voluntar, în acea echipă sau comunitate. Vei întâlni colegi maturi profesional, serioși și asumați, care fac ceea ce promit și comunică deschis și colaborativ, iar aceleași așteptări le vor avea și de la tine.
 • Când poți să îți iei pauză: Poți oricând să îți iei o pauză, însă va trebui să anunți colegii cât mai curând posibil, astfel încât să te poată înlocui altcineva și să aibă și destul timp persoana respectivă să rezolve task-urile predate de tine. Dacă pauza este, în schimb, mai mare de o lună, vei fi scos de pe canalele de comunicare și colegii tăi vor aștepta un semn de la tine când o să dorești / poți să te întorci.
 • Practica este facultativă: Dacă te hotătrăști că nu mai poți face voluntariat sau că nu îți mai dorești, poți oricând să te retragi, însă rămâne valabilă regula să îți anunți colegii, astfel încât să nu îi încurci. De asemenea, dacă, după ce ai citit aceste rânduri, te-ai hotărât să nu mai faci practică deloc, e perfect ok. Noi îți punem la dispoziție cadrul pentru antrenare, însă antrenarea rămâne la tine :)
Și dacă mai ai nelămuriri legate de perioada de practicare a noii specializări, poți oricând să ne dai un semn pe Telegram - în chatul din care faci parte sau să scrii unui trainer cu care ai făcut cursul, să îți ofere mai multe informații. Și, dacă nu o să îți ajungă spațiul de Telegram pentru câte întrebări ai, o să puteți stabili o convorbire telefonică. Tot ce trebuie să faci e să o ceri.
 
 

CARE SUNT COMUNITĂȚILE

ÎN CARE TE ANTRENEZI

Te afli în momentul în care vrei să îți alegi rolul/rolurile și comunitatea/comunitățile (cu alte cuvinte la pasul 4) și să începi treaba profesând în mod serios prin voluntariat? În următoarele luni vei pune în practică ceea ce ai învățat la curs și îți vei însuși abilități noi profesând noua expertiză. Deci vei deveni un expert junior!
 
Comunitățile în care te poți antrena:
logo patrat ghrs.png
Great HRs
Incubator de proiecte pentru schimbarea pieței muncii
logo patrat angajez45.png
Angajez 45+
Campanie națională de comunicare - manifest pentru incluziune și normalizarea a pieței muncii din România
LOGO MMI Ro transparent dark.png
Millionaire Mindset Inspiration Romania
Spațiu de inspirație pentru viitorii milionari
 
logo restart camp transparent 2.png
Restart Camp
(Career Restart & Business Restart) - Teren de antrenare profesională & antreprenorială

CÂT DUREAZĂ

PRACTICA?

Își punem la dispoziție un teren de antrenament timp de 6 luni în care vei profesa serios ceea ce ai învățat, prin voluntariat, alături de profesioniști cu experință, vei testa și vei aprofunda informațiile practicând.
ATENȚIE! Practica este opțională, însă este cea mai importantă parte a învățării pentru noile cunoștințe dobândite de tine. Așa că te poți antrena mai puțin de 6 luni, fix 6 luni, sau mai mult de 6 luni :) Noi suntem aici să îți oferim cadrul potrivit pentru a deveni cu adevărat un junior expert.
 

CUM ÎMI ALEG

ROLUL ȘI COMUNITATEA

PENTRU PRACTICĂ

Poți să îți alegi rolul / rolurile pentru antrenarea noilor cunoștințe dobândite, accesând un formular pentru alegerea opțiunilor tale, după ce ai absolvit cursul. Îți va fi comunicat de către colegii noștri din echipă după absolvirea cursului.
ATENȚIE! Poți să îți alegi MAXIM două roluri într-una sau două comunități, după preferințe și timp. Nu, nu vom accepta să ai mai multe roluri, indiferent cât de speciale ți se par. Așa că trebuie să faci acest exercițiu de alegere pentru una sau două.
 
 

CELE MAI

FRECVENTE ÎNTREBĂRI

Dacă am ales 2 specializări trebuie să fac 12 luni de practică în loc de 6?

Perioada de practică pusă la dispoziție de noi este de 6 luni. Poți face mai mult de 6 luni voluntariatul, însă nu e obligatoriu să faci câte 6 luni pentru fiecare specializare aleasă. Vei putea alege una sau, cel mult, 2 specializari, împreună cu coordonatorul tău, cu care te vei sfătui. Pe parcursul celor 6 luni poți oricând să schimbi specializarea, dacă vei considera că ești mai atras de o alta decăt cea pe care ai experimentat-o deja.

 

Pot să nu fac practică dacă nu doresc?​

Sigur. Noi îți punem la dispoziție un teren de antrenament pentru 6 luni, însă rămâne la latitudinea ta cât timp vrei să faci practica, fie că e mai multe luni, fie deloc.

 

Mă poate ajuta cineva cu sfaturi sau indicații să aleg specializarea pentru practică?

Sigur. După terminarea cursului vei putea vorbi cu coordonatorul tău (trainerul) care te va îndruma mai departe.

 

Unde pot contacta pe cineva din echipa Restart Camp?

Poți să ne contactezi oricând la:

MAIL: echipa.restartcamp@gmail.com

TELEFON, TELEGRAM, WHATSAPP: 0724433667 și 0742965615

FACEBOOK MESSENGER: Lasă-ne un mesaj pe pagina de Facebook - www.facebook.com/paginarestartcamp