VREI SĂ FII ȘI TU UNUL DINTRE

PARTENERII NOȘTRI MEDIA

CU CARE SĂ DUCEM MAI DEPARTE MESAJUL?

logo patrat angajez 45.png
Piața muncii în pandemie - Podcast Vocea Angajez 45+ - invitat Alina Anghel @Restart Camp
22.12.2020
Emisiunea: Podcast Vocea 45+ - Angajez 45+
Interviu susținut de:
Violeta Niculae
Nora Dobre
Invitați:
Alina Anghel - Co-Fondator @Restart Camp
logo patrat radio romania actualitati.pn
Realitatea pieței muncii, reconversia profesională și candidații 45+
10.11.2020
Emisiunea: Servciul de noapte - Radio România Actualități
Interviu susținut de: Felix Crainicu
Invitați:
Alina Anghel - Co-Fondator @Restart Camp & Co-Fondator @Angajez 45+
Luminița Apostol - Trainer @Restart Camp & Manager Operațiuni @Angajez 45+
Oana Stancu - Project Manager @Restart Camp
logo patrat radio romania antena satelor
Aducem și în mediul rural proiectul Restart Camp și obstacolele pieței muncii
16.12.2020
Emisiunea: Vrem să Știi - Radio România Antena Satelor
Interviu susținut de: Robina Cornachiu
Invitați:
Alina Anghel - Co-Fondator @Restart Camp
Dora Brăhaița - Co-Fondator @Restart Camp
.
logo viata pe plus.jpg
RestartCamp - "Business Restart"-Trusa de Scule pentru Antreprenori
22.09.2020
Emisiunea: Viața pe Plus+
Interviu susținut de:
Ștefania Filip
Invitați:
Alina Anghel - Co-Fondator @Restart Camp

CUM NE PROPUNEM

SĂ SCHIMBĂM ÎN PIAȚA MUNCII

 CUM ARATĂ PIAȚA ACUM

Sistemul la care ne-am acomodat vreme de atâtea generații este defect din multe puncte de vedere. Unul dintre acestea are legătură cu pretenția experienței, care la antreprenori/freelanceri se traduce în nevoia de externalizare și la candidați/angajați, în nevoia de prelungire inoportună a procesului de căutare. Experiența într-un anumit domeniu este costisitoare și nu ai cum să o câștigi altfel, decât plătind un preț mare în bani sau resurse.

11.png
Ce ne propunem să influențăm prin acest proiect pentru candidați și angajați:

 

1. Angajatorii nu au obișnuința căutării candidaților după cursuri în CV, ci se uită numai la experiență pentru o primă selecție? Deci sansele unei reconversii profesionale sunt mici

 
2. În continuare se cere o experiență minimă la angajare, inclusiv pentru studenții proaspăt absolvenți

 

3. nu știu ce opțiuni au pentru o nouă meserie și nu știu cum să înceapă să acceseze oportunități legate de meseriile digitale care sunt cele mai cerute în prezent

12.png
Ce ne propunem să influențăm prin acest proiect pentru antreprenori și freelanceri:

 

1. Majoritatea antrepenorilor, în perioada aceasta, se documentează pe Google pentru cum să îți stabilizeze business-ul și nu întreabă experți

2. Mulți dintre proprietarii de afaceri mici sunt nevoiți să învețe o serie de competențe noi legate de mediul digital și au șanse mari să le învețe ”după ureche” și, prin urmare, să eșueze în demersurile lor, pentru că nu au o structură și nu știu care sunt lucrurile de bază cu care trebuie să înceapă

3. Nu realizează că pot învăța și ei competențele necesare sau chiar să îți instruiască angajații pe care îi au în aceste competențe

4. Au convingerea că e scump să găsești un expert care să acorde consultanță și nu știu ce fel de expert să caute, din ce domeniu, pentru situația și business-ul lor

UN PROIECT CU

O COORDONATĂ SOCIALĂ PUTERNICĂ

Restart Camp este o soluție, o alternativă concretă care te ajută să economisești timp și bani, în timp ce dobândești cunoștinte extinse, teoretice și, mai ales, practice, în domenii la care până acum nu ai avut acces, dar pe care acum, în această perioadă, ești forțat de împrejurări să le stăpânești. Aceasta soluție se adresează atât antreprenorilor/freelancerilor, cât și candidaților/angajaților, două categorii distincte prin obiective și misiuni. Cu toate acestea, vorbește o limba comună: cea a eficientei în materie de ”căștig de experiență”.

 În Restart Camp oricine poate să învețe o nouă meserie digitală, conformă cu actualitatea pieței muncii, în numai câteva zile de training și să capete experiență practicând timp de 6 luni noile competențe, în timpul liber, de acasă, prin voluntariat profesional într-o comunitate de profesioniști online.

Astfel că poate să își adauge în CV o experiență reală, obținută în proiecte reale, alături de profesioniști cu experiență și să testeze potrivirea dintre dorințele și așteptările personale și ceea ce înseamnă practicarea meseriei alese.

Mai mult, intră într-o comunitate de viitori profesioniști în specializările învățate (colegii de la cursuri și practicare) care să se susțină reciproc în evoluție și învățare, alături de mentori experți. Iar aici au expunerea publică a reușitelor lor în fața angajatorilor și antreprenorilor din comunitățile unde fac practicarea noii specializări.

CE SPUN

FONDATORII

CUM A APĂRUT PROIECTUL

”Experiența pe care o am în piața muncii prin prisma business-urilor dezvoltate și a proiectelor inițiate, m-a ajutat să identific cu ușurință acest punct vulnerabil și coerența în business pe care am cultivat-o în toți acești ani m-a făcut să înțeleg că este nevoie de o soluție, de ceva concret, palpabil. Astfel că, am lansat Restart Camp, acest index uriaș și complex de cursuri și experiențe practice menite să familiarizeze pe ORICINE cu domenii necunoscute până acum. Această platformă a oamenilor dornici de adaptare la noul context, care oferă, pentru un preț modic și prin gratuități, oportunități de: - dobândire a unor noi competențe - însușire a unor noi cunoștințe - îmbunatățirea propriilor afaceri fară nevoia de a contracta ajutor extern - aplicare a cunoștințelor dobândite și familiarizare cu modalitățile de implementare specific - câștigarea EXPERIENȚEI – această monedă de schimb în piața muncii.

Într-o piață în care nu știi ce meserie nouă poți începe sau ce competențe și cunoștințe ai nevoie pentru jobul sau business-ul tău, Restart Camp aduce nu numai cursuri și înformații teoretice, ci un cadru pentru testare și învâțare în timpul liber, într-un mediu real, ne-simulat, care poate asigura premisele reușitei pentru cei care vin în această tabără online. Participanții pot studia, profesa prin voluntariat în timpul liber și pot să își adauge în CV o experiență reală în noua specializare, pentru că lucrează în proiecte reale, alături de alți zeci de profesioniști care îi susțin și într-o comunitate în care membrii se susțin în creștere și învățare.”

  • LinkedIn

Alina Anghel

Co-Fondator @Restart Camp

UN PROIECT SOCIAL IN DEVENIRE:

Proiectul a fost creat în și pentru perioada COVID-19, în care atât angajații, cât și proprietarii de afaceri, au bugete din ce în ce mai mici sau chiar lipsă, însă au nevoie să se învețe noi competențe pentru a se adapta situației pieței din România. Restart Camp a devenit, în numai 6 luni de la lansare, un proiect cu impact social și emoțional pentru peste 1000 de oameni care și-au exprimat nevoia învățării unor competențe noi, fie pentru business-ul propriu, fie pentru a deveni mai valoroși pentru angajatorul actual sau viitor și care au câpâtat încrederea în sine că pot realiza lucruri pe care anterior nu le credeau posibile, într-un timp foarte scurt.

Dora Brăhaița - Co-Fondator @Restart Camp

  • LinkedIn

Dora Brăhaița

Co-Fondator @Restart Camp

DĂ MESAJUL

MAI DEPARTE!

 Dacă și tu simți că e nevoie de o astfel de mișcare în care să chemăm alături cât mai mulți oameni să aducem schimbare în piața muncii, dă mesajul mai departe! Până acum s-au înscris câteva mii de oameni. Ajută-ne să mai adăugăm încă un zero la această cifră anul acesta, să ajutăm și mai mulți oameni care au nevoie de mai multe șanse pentru un viitor mai bun!

 

Dacă ai un blog, o publicație sau un canal media și vrei să susții schimbarea pieței muncii, susține proiectul ajutându-ne să dăm mesajul mai departe! Sună-ne sau scrie-ne și vom fi bucuroși să construim un articol sau un interviu relevant pentru tine!

CONTACT PENTRU PRESĂ

ȘI INTERVIURI

0724433667 & 0742965615

echipa.restartcamp@gmail.com